Concept

MyMayan is hét tassen merk uit Amsterdam. Uniek omdat iedere unisex tas met liefde ontworpen is. Gemaakt met passie en vakmanschap door een lokale familie uit Panajachel, Guatemala. Modern met een mooie vintage-uitstraling. Eerlijk omdat de makers een goede prijs ontvangen voor hun vakmanschap – want trade moet wel fair zijn. En bijzonder dankzij het verhaal achter het merk.

Fair trade | Bij MyMayan vinden wij dat trade fair moet zijn en iedereen een eerlijke prijs moet ontvangen voor de diensten of producten die zij levert. Al onze producenten en mensen die MyMayan mogelijk maken krijgen dit dan ook. Daarnaast worden alle producten gemaakt onder goede omstandigheden.

Materiaal | Voor de tassen van MyMayan worden verschillende soorten leer gebruikt. Zowel het leer van koeien, varkens als van schapen wordt gebruikt. Bij sommige tassen zal je vlekken, littekens of andere imperfecties tegenkomen. Wij vinden dit juist het mooie van het leer, het geeft elke tas zijn eigen unieke look en verhaal. Al het leer wordt in de zon gedroogd. Je tas zal dan ook naarmate je hem langer draagt en hoe vaker je in de zon loopt donkerder worden. Ze zeggen dan ook niet voor niets dat leer ‘leeft’.

MyMayan