About

MyMayan | Het verhaal achter MyMayan is een verhaal over avontuur, bevlogenheid, uitdagingen en vriendschap. Door locals handgemaakt met passie voor leren producten. Een verhaal om te vertellen. En een ambachtelijke tassenlijn dat het hart vormt van MyMayan.

Fairtrade | Bij MyMayan vinden wij dat trade fair moet zijn en iedereen een eerlijke prijs moet ontvangen voor de diensten of producten die zij levert. Al onze producenten en mensen die MyMayan mogelijk maken krijgen dit dan ook. Daarnaast worden alle producten gemaakt onder goede omstandigheden.

Het leer | Voor de tassen van MyMayan worden verschillende soorten leer gebruikt. Zowel het leer van koeien, varkens als van schapen wordt gebruikt. Bij sommige tassen zal je vlekken, littekens of andere imperfecties tegenkomen. MyMayan vindt dit juist het mooie van het leer, het geeft elke tas zijn eigen unieke look en verhaal. Al het leer wordt in de zon gedroogd. Je tas zal dan ook naarmate je hem langer draagt en hoe vaker je in de zon loopt donkerder worden. Ze zeggen dan ook niet voor niets dat leer ‘leeft’.

Guatemala | Maar weinig landen in Midden-Amerika en zelfs in de wereld kunnen concurreren met de natuurlijke, culturele en historische rijkdommen van Guatemala. Of zoals de antropoloog Oliver La Farge het land treffend samenvatte, ‘Guatemala is zo mooi dat het pijn doet’. Het land beschikt over fraaie koloniale architectuur, adembenemende meren, tientallen vulkanen, twee kuststroken en dichtbegroeide oerwouden bezaaid met monumentale Mayatempels. Wie geïnteresseerd is in de Mayacultuur wordt in het Mayastamland op zijn wenken bediend. Bijna 40% van de Guatemalteekse bevolking stamt af van de Maya’s. Deze springlevende inheemse cultuur valt bijvoorbeeld terug te vinden op een van de kleurrijke inheemse markten waar je ogen tekort zult komen.